Griep?

Foto: Renée de Haan

Het volhouden van mijn dagelijkse activiteiten ging de afgelopen weken minder makkelijk. Ik was sneller overprikkeld, geïrriteerd en emotioneel. Nina verwees vaker dan dat ze de afgelopen periode heeft gedaan en ik kon niet begrijpen waarom dit zo was.

Met moeite gaf ik gehoor aan de signalen van mezelf en die van Nina. Ik probeerde nog bewuster met mijn grenzen om te gaan en, zoals geleerd, op een actieve manier ontspanning te zoeken. Daarnaast was ik vastberaden me niet te laten verleiden om mijn spanning als excuus te gaan gebruiken. Maar ondertussen voelde het alsof ik opnieuw de controle kwijt was geraakt. Het maakte me wanhopig, onzeker en het vervelendst aan dit alles was; mijn PTSS gerelateerde klachten werden er niet minder van.

Pas op het moment dat ik het gevoel kreeg dat mijn hoofd ieder moment uit elkaar zou kunnen spatten door de hoofdpijn die ik had, bedacht ik me dat de toename van mijn klachten ook een lichamelijke oorzaak zouden kunnen hebben.
Lastig, door mijn PTSS voel ik me nooit echt fit, meestal ben ik moe en iedere dag moet ik drempels over om activiteiten te kunnen ondernemen. Maar misschien heb ik nu wel een griepje en kan ik de dingen van alle dag daardoor minder goed aan.

Ik besloot mezelf een weekend rust te geven en te kijken of het zou helpen. Het voelde vreemd om het volhouden los te laten en tegelijkertijd was ik bang terug te vallen in de vermijding.
Het hielp. Na het weekend voelde ik me een stuk rustiger, energieker en de angst die ik had terug te vallen bleek ongegrond. Doordat ik lichamelijk weer fitter was kostte het me geen extra moeite om het dagelijks leven op te pakken, het lukte zelfs beter als de afgelopen weken waarin ik zo hard heb moeten werken alles vol te kunnen houden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s