Een nieuwe vulling

Foto: Renée de Haan

Enerzijds is er een reden om blij en trots te zijn.
Ik heb het gedaan, ik heb mijn vulling laten vervangen op de ‘normale’ manier.

Anderzijds kan ik wel janken. Ik heb de behandeling dan wel ondergaan, maar halverwege werd de spanning mij teveel en raakte ik van mijn padje. Mijn oren begonnen te suizen, mijn ademhaling stokte en mijn ogen rolde weg. Ik merkte het en probeerde de controle te herpakken maar dat lukte niet voor de tandarts door had dat er iets niet helemaal goed ging.
(Uiteraard had ik haar vooraf op de hoogte gesteld van mijn PTSS en had ik het probleem van mijn PTSS en al z’n triggers uitgelegd.)
Door het oorsuizen kan ik niet alles evengoed horen en mijn ogen hield ik dichtgeknepen, maar wat ik ervan heb mee gekregen is dat er rustig werd gehandeld. Er was geen paniek en dat was niet kloppend met de herbeleving die ik op dat moment had.
Ik kreeg de tijd die ik nodig had om weer goed in het hier- en nu te komen maar zodra ik wist waar ik was en weer kon praten vroeg ik of ze het even af wilde maken.

Het lijntje tussen het hier-en nu en het trauma was heel dun, maar ik kon het volhouden tot we klaar waren. Toen sloeg opnieuw de PTSS toe.
Ik moest weer de tijd nemen voor mezelf om goed in het hier en- nu te komen om naar huis te kunnen gaan. Dit lukte maar toch bleef ik de dag suf, wazig en vermoeid.

Om na dit alles trots te kunnen zijn op het feit dat ik de behandeling heb kunnen laten uitvoeren vind ik lastig.
Natuurlijk zie ik in dat er verbetering in zit maar het acceptatie proces is gewoon zo lastig waardoor ik vrijwel alleen met het perfecte blij kan zijn.
Best zonde eigenlijk.

2 gedachten over “Een nieuwe vulling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s