Een hulphond (deel 2)

Foto: Renée de Haan

Nadat ik me had aangemeld voor een hulphond bij stichting Kibō volgde er een intake gesprek.
Samen met Jos ben ik afgereisd naar Nijkerk. Ik kan me er nauwelijks nog iets van herinneren omdat ik verzwakt was en de spanning hoog. Het meest bang was ik voor een afwijzing. Een hulphond voelde als laatste redmiddel en ik zou oprecht niet weten hoe ik anders verder zou moeten met mijn leven.
Gelukkig kreeg ik na afloop van het gesprek direct te horen dat ik in aanmerking kwam voor een hulphond en dat er samen met mij naar een geschikte hond gezocht zou gaan worden.

De opluchting was groot en verschillende emoties overvielen me, 1 daarvan is mij het meest is bijgebleven, ‘geluk’. Voor het eerst in 3 jaar mocht ik gevoelens van geluk ervaren en ik was er beduusd van. De laatste keer dat ik me gelukkig had mogen voelen was toen we te horen kregen dat Rosanne volledig gezond bleek te zijn.

Terwijl ik probeerde te herstellen van het intake gesprek begon het wachten op een potentiele hulphond.
Nina werd gevonden. Een bruin met wit gevlekt hondje met lange lokken aan haar flaporen. Het was liefde op het eerste gezicht en Nina kon ook goed met Jos en Rosanne overweg.

Nadat Nina alle keuringen goed had doorstaan kwam ze bij ons wonen wat betekende dat ik nooit meer alleen hoefde te zijn met mijn PTSS.
Maar er kwam ook verzorging bij kijken en daar voelde ik me best onzeker over. Ik had hulp gevraagd met uitlaten zodat ik er in de eerste periode rustig aan kon wennen, dat bleek onnodig.
Nina en ik hadden snel een vertrouwensband, door de afleiding van haar aanwezigheid durfde ik haar al snel alleen uit te laten als Jos niet thuis was. Ik liep dan wel geen kilometers maar met het parkje en het uitlaat veldje binnen de wijk waren wij gered.

Mijn dagen bestonden enkel uit; Nina uitlaten en daarna uitrusten van het uitlaten.
Het was intensief maar ik had er vertrouwen in, wij gaan dit redden.Ik ga Nina opleiden tot hulphond.

-wordt vervolgd-Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s