Over mij

Foto: Renée de Haan

Hi, ik ben Joyce, 31 jaar, opgegroeid in een dorp nabij Alkmaar. Ik woon samen met mijn man, dochter en hulphond Nina in Heerhugowaard. Voor mijn zwangerschapsverlof van start ging was ik werkzaam in de kraamzorg. Het was de bedoeling dit voort te zetten maar dat liep anders.

Na mijn traumatische bevalling eind 2013 en de enerverende kraamperiode die daarop volgde, heb ik complexe PTSS ontwikkeld. Ik veranderde van een energieke, sociale, daadkrachtige vrouw in een onbekende versie van mezelf vol angst, stress en paniek.
De diagnose werd gesteld maar hulpverlening kwam langzaam op gang. Het leven met PTSS putte mij mentaal en fysiek volledig uit.
Een jaar na dato kon ik terecht voor behandeling maar dit had door mijn minimale belastbaarheid nauwelijks effect. Ik werd doorverwezen, afgewezen, terugverwezen en kreeg vervolgens het advies eerst mijn belastbaarheid te vergroten voordat ik opnieuw in behandeling zou gaan.

Ten einde raad zocht ik opnieuw en kwam terecht bij stichting Kibō. Na het intakegesprek werd ik gematcht met Nina, (engelse springer spaniël x heidewachtel) toen nog een jonge hond van 13 maanden, inmiddels is zij 4 jaar oud.
Nina kreeg voor elkaar wat geen enkele therapeut voor elkaar kreeg, ik werd stabieler, kreeg meer controle op mijn spanning en bijbehorende dissociaties. Mijn belastbaarheid nam toe en kwam eindelijk in aanmerking voor behandeling. Ik melde me aan bij de plaatselijke GGZ en werd vrijwel meteen doorverwezen naar PSYTREC, waar ik juni 2019 en maart 2020 succesvol behandeling heb kunnen doorstaan Mijn PTSS is inmiddels naar de achtergrond en ik ervaar ruimte voor herstel.

Graag zou ik meer openheid creëeren over PTSS. Eerder deed ik dit ik via Facebook en door mee te werken aan het fotografie project ‘Symbiose’ van Reneé de haan. Tegenwoordig schrijf ik blogs op deze site en stuur regelmatig wat in naar DSMmeisjes, daarnaast volg ik cursussen waardoor ik me kan ontwikkelen als ervaringsdeskundige.

Mijn blogs gaan oa over de impact van PTSS op mijn leven, het gezinsleven en mijn weg naar herstel.
Ik ben vooruitstrevend, positief ingesteld maar vooral eerlijk over wat mij is overkomen.

Een gedachte over “Over mij

  1. Heel mooi dat het je lukte om het geld bij elkaar te krijgen voor Nina!
    Zelf heb ik complexe PTSS, en was in een traject tot Therapiehond gestapt na toelating van mijn werkgever dat de hond dan mee naar het werk mocht komen.
    Spijtig genoeg, toen we 8maand verder waren kwamen ze terug op deze beslissing. Enkel als officiële hulphond mag ik de hond meenemen. Nu start de zoektocht naar 20 000€… Spijtig genoeg heb ik geen netwerk dat me steunt in deze zoektocht, en Corona maakt het er niet makkelijker op.

    De hond doet het ondertussen super. Hij wekt bij nachtmerries, en door zijn aanwezigheid vraagt het minder energie om de kids naar sport te doen en de activiteiten waar hij mee naartoe mag. Hij is heel leergierig, en ik heb gelukkig wel mensen die me helpen met zijn opvoeding.

    Prachtig welke stappen jij met hulp van Nina hebt gezet! Je mag fier zijn op jezelf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s