Over mij

Foto: Renée de Haan

Hi, ik ben Joyce, 31 jaar, opgegroeid in een dorp nabij Alkmaar. Ik woon samen met mijn man, dochter en hulphond Nina in Heerhugowaard. Voor mijn zwangerschapsverlof van start ging was ik werkzaam in de kraamzorg. Het was de bedoeling dit voort te zetten maar dat liep anders.

Na mijn traumatische bevalling van in 2013 en de enerverende kraamperiode die daarop volgde, heb ik complexe PTSS ontwikkeld. Ik veranderde van een energieke, sociale, daadkrachtige vrouw in een onbekende versie van mezelf vol angst, stress en paniek.
De diagnose werd gesteld maar hulpverlening kwam langzaam op gang. Het leven met PTSS putte mij mentaal en fysiek volledig uit.
Een jaar na dato kon ik terecht voor behandeling maar dit had door mijn minimale belastbaarheid nauwelijks effect. Ik werd doorverwezen, afgewezen, terugverwezen en kreeg het advies eerst mijn belastbaarheid te vergroten voordat ik in behandeling zou gaan.

Ten einde raad zocht ik opnieuw en kwam terecht bij stichting Kibō. Na het intakegesprek werd ik gematcht met Nina, (engelse springer spaniël x heidewachtel) toen nog een jonge hond van 13 maanden, inmiddels is zij 4 jaar oud.
Nina kreeg voor elkaar wat geen enkele therapeut voor elkaar kreeg, ik werd stabieler, kreeg meer controle op mijn spanning en bijbehorende dissociaties. Mijn belastbaarheid nam toe en kwam eindelijk in aanmerking voor behandeling. Ik melde me aan bij de plaatselijke GGZ en werd vrijwel meteen doorverwezen naar PSYTREC, waar ik afgelopen voorjaar succesvol een behandeling heb kunnen afronden. Mijn PTSS is nog altijd aanwezig maar ik ervaar meer ruimte voor herstel.

Wat ik graag zou willen is meer openheid creëeren over PTSS. Dit doe ik door mee te werken aan het fotografie project ‘Symbiosis’ van Reneé de haan, via deze site, Facebook en door mee te schrijven op dsmmeisjes.nl.

Mijn blogs gaan oa over de impact van PTSS op mijn leven, het gezinsleven en mijn weg naar herstel.
Ik ben vooruitstrevend, positief ingesteld maar vooral eerlijk over wat mij is overkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s